1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Koeling, verwarming, airconditioning, wisselstroomdynamo
 4. Accu / Batterij

Accu / Batterij voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Accu / Batterij
 • 16.04.2024
  5.00
  GOED
 • 26.03.2024
  5.00
  Goede prijzen en service.
 • 25.03.2024
  5.00
  gemak van onderdelen vinden en bestellen op een adres is zeer welkom.
  Joseph - Boxtel
 • 21.03.2024
  5.00
  Heeft veel goede prijs en levering

Accu / Batterij voor de populairste fabrikanten

Accu / Batterij voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Koeling, verwarming, airconditioning, wisselstroomdynamo

Hoofdcomponenten

De accu is een centraal onderdeel in iedere auto. Hun primaire rol is ** om de starter van stroom te voorzien om de motor te starten **. Daarom wordt de auto-accu vaak een startaccu genoemd. Het levert ook energie aan verbruikers zoals de radio, het navigatiesysteem of de koplampen wanneer de motor is uitgeschakeld.

Koop de juiste auto-accu

Elk voertuig heeft een ander batterijmodel nodig. Daarom moet u bij het kopen zeker letten op welke parameters zoals ** nominale spanning of capaciteit ** de batterij nodig heeft. De prijs voor een nieuwe batterij is afhankelijk van het formaat en de fabrikant. Een standaardmodel met 70 Ah kost meestal tussen de 60 en 100 euro. Voertuigen met start-stopsysteem zonder energieterugwinning hebben speciale EBF-accu's nodig, die met 130 tot 150 euro iets duurder zijn. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe batterij betrouwbaar en zo lang mogelijk werkt, moet u bij het kopen alleen rekening houden met merkartikelen.

Dit is hoe de auto-accu kan worden gecontroleerd

Als je vermoedt dat je autobatterij het niet meer doet, kun je thuis het laadvermogen checken. Een snelle test werkt als volgt:

 1. Zet uw auto in het donker voor een muur of muur.
 2. Zet het contact aan en activeer zoveel mogelijk energieverbruikers
 3. Start na enkele seconden de motor en kijk of het licht merkbaar donkerder wordt.

Een verduisterend licht is een teken dat de batterij niet meer goed werkt. De test met een multimeter is nauwkeuriger. Sluit hiervoor de rode kabel aan op de pluspool en de zwarte kabel op de minpool. Na een paar uur inactiviteit moet de spanning nog steeds tussen 12,4 en 12,7 volt liggen. De functie van de accu kan ook zonder twijfel in een werkplaats worden bepaald.

Alles over het opladen van de batterij

Stroomverslindende verbruikers zoals airconditioning, stoelverwarming of verwarmde achterruiten veroorzaken problemen voor de accu van de auto. Om ervoor te zorgen dat hij op een gegeven moment niet toeslaat, moet u de batterij regelmatig onderhouden en opladen. Tijdens het rijden wordt de auto-accu opgeladen met de energie van de dynamo. Het duurt gewoonlijk ongeveer een uur om weer volledig op te laden. Als alternatief kunt u uw auto-accu ook thuis in uw garage opladen met een geschikte oplader zonder deze te verwijderen. Koppel hiervoor de zwarte kabel en vervolgens de rode kabel los van de accu. Vervolgens sluit je de rode en zwarte kabels aan op de oplader. Pas daarna steek je hem in het stopcontact. Dit laadproces duurt meestal een paar uur. Als u vaak korte afstanden rijdt, moet u de accu regelmatig regenereren en langere afstanden rijden om deze volledig op te laden. Zelfs sterk ontladen accu's kunnen weer fit en gerevitaliseerd worden door ze volledig op te laden.

Tekenen van een lege auto-accu

Een auto-accu gaat doorgaans ongeveer zes jaar mee. Verschillende tekens kunnen wijzen op een zwakke batterij:

 • De motor kan alleen met moeite worden gestart of de auto start helemaal niet .
 • Bij uitgeschakelde motor werken verbruikers zoals radio of koplampen niet naar behoren.
 • Het foutgeheugen of de boordcomputer geeft relevante informatie.

Als de batterij 's nachts vaak ontlaadt, kan dit ook wijzen op een defect. Als de accu van uw auto is gelekt, kan dit accuzuur zijn of gewoon regenwater, wat u kunt zien aan de geur. Bij twijfel kun je het beste naar een werkplaats gaan.

Hoe verander je een auto-accu?

U kunt de autoaccu ook zelf vervangen met een beetje knowhow. Schakel vooraf de motor en alle elektrische verbruikers in de auto uit. Ga dan als volgt te werk:

 1. Open en vergrendel de kap en verwijder het batterijdeksel.
 2. Draai de moer van de minpool los en verwijder de zwarte aansluitkabel.
 3. Draai de moer en de rode kabel los van de pluspool.
 4. Verwijder de schroeven uit het beugelsysteem.
 5. Verwijder de blootliggende auto-accu.
 6. Plaats de nieuwe batterij en volg de stappen in omgekeerde volgorde om kortsluiting te voorkomen.

De oude batterij moet op de juiste manier worden afgevoerd, bijvoorbeeld in een recyclingcentrum. U kunt de wijziging ook in een werkplaats laten uitvoeren. Naast de prijs van de nieuwe accu liggen de installatiekosten rond de 30 tot 50 euro.

Koop goedkope auto-accu's bij DAPARTO

Bij DAPARTO vindt u goedkope autoaccu's van bekende fabrikanten als Varta of Bosch. U kunt eenvoudig alle artikelen vergelijken die compatibel zijn met uw voertuig door uw model te selecteren via de filter.

Topauswahl Accu / Batterij

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
4.58 van 5.00 sterren

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no