1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Aandrijving, assen, vering, wielen
 4. Asmanchetten set

Asmanchetten set voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

 • 09.06.2024
  5.00
  Heel erg tevreden eerder ook al besteld en retour ging soepel. Goede service
  Mano - Molenaarsgraaf
 • 03.06.2024
  5.00
  Zo doorgaan!
 • 30.05.2024
  5.00
  goede beschrijving en vlotte afwikkeling en goede prijzen
 • 23.05.2024
  5.00
  Snelle levering, keuze in budget of premium artikelen en rekend voor jouw de goedkoopste deal uit. Super site

Asmanchetten set voor de populairste fabrikanten

Asmanchetten set voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Aandrijving, assen, vering, wielen

Hoofdcomponenten

Aandrijfashoezen voor alle voertuigen

Ashoesset voor jouw aandrijfas goedkoop online bestellen bij DAPARTO.

In de prijsvergelijker van DAPARTO vind je een breed aanbod aan kwalitatief hoogwaardige onderdelen voor alle in Nederland verkochte automodellen. Let erop dat het ontwerp van de aandrijfas per type auto kan verschillen. Houd bij het bestellen rekening met de binnendiameter en de installatiezijde. De zoekfunctie op onze website helpt je om snel het juiste onderdeel te vinden.

De ashoes ter bescherming van de aandrijfas

De aandrijfas brengt de aandrijfkracht van de motor via de versnellingsbak over naar het aangedreven wiel en vormt zo een belangrijk onderdeel van de aandrijflijn. Omdat de wielophanging geheel beweegbaar is, moet ook de aandrijfas beweegbaar zijn. Verschillende koppelingen en vetsmering maken deze beweeglijkheid mogelijk. Het gebruik van vet zorgt er ook voor dat wrijving tot een minimum wordt beperkt en de onderdelen minder snel slijten. Om binnendringend vuil, stof en vocht buiten te houden, is boven elke verbinding een zogenaamde aandrijfashoes, ook wel stofhoes of balg genoemd, aangebracht. Dankzij de geplooide vorm van deze balg is de ashoes flexibel.

Aandrijfashoezen zijn meestal gemaakt van rubber of kunststof. In de meeste gevallen worden echter kunststof ashoezen gebruikt, omdat het materiaal een betere temperatuurbestendigheid heeft en ook slijtvaster is. Hierdoor hebben kunststof ashoezen over het algemeen ook een langere levensduur. Dit is van belang omdat de stofhoezen continu worden blootgesteld aan binnendringende vuildeeltjes, omgevingsinvloeden en mechanische krachten. Door het gebrek aan elasticiteit is een kunststof ashoes echter lastiger te installeren en vervangen dan zijn rubberen tegenhanger.

Wat te doen bij een defecte ashoes

De aandrijfashoesset wordt continu blootgesteld aan hoge temperaturen en temperatuurschommelingen. Bovendien is het onderdeel voortdurend in beweging. Dit zorgt ervoor dat de stofhoes snel slijt en dus ook vaak moet worden vervangen. Dit geldt vooral voor de aan de wielzijde gemonteerde ashoezen (en dan vooral bij voorwielaandrijving), deze worden zwaarder belast dan balgen aan de kant van de tandwielkast. De snellere slijtage is te wijten aan de hoge temperaturen die de remmen uitstralen.

In veruit de meeste gevallen wordt een defecte ashoes echter veroorzaakt door omgevingsinvloeden zoals vuil en vocht, bijvoorbeeld door regen. Hierdoor kan de balg beschadigd raken, wat in eerste instantie zorgt voor roest en in het ergste geval kan leiden tot een scheur. Een beschadigde ashoes kan de aandrijfas niet meer goed beschermen wat kan zorgen voor slijtage of in het ergste geval een defecte aandrijfas. De ashoezenset dient daarom bij een defect, ook al gaat het om kleine beschadigingen, zo snel mogelijk te worden vervangen. Zorg daarom regelmatig voor controle van de ashoezen en laat ze zo nodig tijdig vervangen.

In geval van een defect, raden wij aan om een reparatieset aan te schaffen. Dit kan een hoop tijd en geld besparen. Bovendien garandeert een reparatieset voor de aandrijfashoes de compatibiliteit van de verschillende onderdelen. Naast een nieuwe hoes (de balg) bevat de set ook vet en een klem.

Onze tips

- Zorg voor een regelmatige controle van de aandrijfashoezen - vooral voor het maken van een lange rit!

- Laat het verwijderen en vervangen van deze veiligheidsrelevante onderdelen altijd over aan een deskundige garagemonteur.

- Zorg ervoor dat je weet wat de binnendiameter en de installatiezijde van de ashoezen zijn, voordat je gaat bestellen.

Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Asmanchetten set

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
4.63 van 5.00 sterren

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no