1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Brandstof, lucht, ontsteking, uitlaatgas
 4. Brandstoftoevoermodule

Brandstoftoevoermodule voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Brandstoftoevoermodule
 • 17.07.2023
  5.00
  had een vraag en die werd snel beantwoord
 • 11.07.2023
  5.00
  ging gemakkelijk
 • 02.06.2023
  5.00
  keurige site. voordelig onderdelen zoeken. snelle levering
 • 02.06.2023
  5.00
  ok
  Eddy - Begijnendijk Belgien

Brandstoftoevoermodule voor de populairste fabrikanten

Brandstoftoevoermodule voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Brandstof, lucht, ontsteking, uitlaatgas

Hoofdcomponenten

Brandstofpomp voor alle automerken

Bestel jouw brandstofpomp goedkoop online bij DAPARTO

De brandstofpomp is belangrijk voor de rijveiligheid en voor een lange levensduur van de auto. Als de pomp onvoldoende brandstof levert, zal het motorvermogen afnemen of kan de auto zelfs volledig tot stilstand komen. Vertrouw daarom op de kwaliteit van merken zoals BOSCH, METZGER en PIERBURG.

De functie van de brandstofpomp

De brandstofpomp zuigt brandstof aan vanuit de brandstoftank en perst het vanuit daar naar de motor. In moderne auto´s zit meestal een elektrische brandstofpomp in de tank of tussen de tankdop en de achterbank. Van daaruit transporteert de pomp de brandstof eerst naar de injectiekleppen, die deze ofwel in het inlaatspruitstuk (bij motoren met inlaatspruitstukinjectie) of rechtstreeks in de verbrandingskamer (bij benzinemotoren met directe injectie) injecteren. Een elektrische brandstofpomp bestaat uit een elektromotor, aansluitdeksel met elektrische aansluitingen, hydraulische terugslagklep en een pompdeel. Afhankelijk van het ontwerp van het pompgedeelte wordt een onderscheid gemaakt tussen doorstroom- en positieve verplaatsingspompen.

Doorstroompompen hebben over het algemeen een lager rendement en bouwen een lagere druk op. Ze zijn zeer stil omdat de druk continu en bijna zonder pulsaties wordt opgebouwd. Positieve verplaatsingspompen worden meestal geïnstalleerd in geval van een elektronisch benzine-injectiesysteem.

Positieve verplaatsingspompen worden meestal gebruikt bij dieselmotoren. Vanwege de viscositeit van diesel (dikke vloeistof) en de daarvoor benodigde druk worden deze pompen gebruikt voor de brandstoftoevoer in common-rail dieselsystemen.

Hoe herken je een defecte brandstofpomp?

Moderne brandstofpompen hebben een lange levensduur en gaan ongeveer 5.000 tot 10.000 uur mee. Slijtage, vuil, lekkages, een defect in de stroomtoevoer, leidingen of zekeringen kunnen de pomp echter beschadigen.

Een defecte brandstofpomp is meestal gemakkelijk te herkennen: een voortdurend verlies van motorvermogen, een verhoogd brandstofverbruik, afslaan tijdens het optrekken of startproblemen wijzen erop dat de verbrandingsmotor niet voldoende brandstof krijgt toegevoerd. Schade aan de brandstofpomp kan tot kostbare gevolgschade leiden. In het ergste geval kan de pomp uitvallen en de auto tot stilstand brengen.

Als je het vermoeden hebt dat de brandstofpomp niet goed werkt, moet je deze bij de garage laten controleren op mogelijke schade. Als de leidingen, pakkingen en zekeringen niet defect zijn, is het meestal noodzakelijk om de brandstofpomp volledig te vervangen. Voor het verwijderen van de oude pomp en het installeren van de nieuwe pomp is speciaal gereedschap en goede vakkennis vereist. Laat dit dus altijd aan een gespecialiseerd garagebedrijf over.

Je nieuwe brandstofpomp eenvoudig online bestellen bij DAPARTO

Als de brandstofpomp vervangen moet worden, kun je bij DAPARTO eenvoudig en goedkoop een nieuwe brandstofpomp bestellen. In onze prijsvergelijker vind je een overzicht van brandstofpompen van kwaliteitsfabrikanten voor alle gangbare automodellen. Om snel een geschikte pomp voor jouw auto te vinden, voer je het merk en type van jouw auto in de zoekfunctie in.

Onze tips

- Een brandstofpomp heeft over het algemeen een lange levensduur. Defecten worden meestal veroorzaakt door slijtage, vuil of een kapotte afdichting.

- Verslechterde motorprestaties en een hoger brandstofverbruik zijn de meest voorkomende aanwijzingen voor schade aan de brandstofpomp. Als deze symptomen zich voordoen, laat de brandstofpomp dan onmiddellijk door een gespecialiseerd garagebedrijf controleren.

- Is jouw brandstofpomp aan vervanging toe? Bestel dan eenvoudig een vervangende brandstofpomp van topkwaliteit bij DAPARTO.

- Wij raden ten zeerste af om zelf reparaties uit te voeren. Laat een defecte brandstofpomp door een deskundige monteur vervangen.

Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Brandstoftoevoermodule

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no