Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
 1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Carrosserie, plaatwerk, beglazing, montage-onderdelen
 4. Buitenspiegel

Buitenspiegel voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Buitenspiegel

  Buitenspiegel voor de populairste fabrikanten

  Buitenspiegel voor alle fabrikanten

  Belangrijkste reserveonderdelen in de Carrosserie, plaatwerk, beglazing, montage-onderdelen

  Hoofdcomponenten

  Buitenspiegels voor alle voertuigen

  Bestel je buitenspiegel goedkoop online bij DAPARTO

  De buitenspiegel behoort net als de binnenspiegel tot de achteruitkijkspiegels. Ze zorgen ervoor dat de bestuurder van een auto het achteropkomende verkeer in de gaten kan houden en daarbij zo min mogelijk afleiding heeft van het vooropliggende verkeer. Om een zo groot mogelijk deel van de weg achter het voertuig zichtbaar te maken, worden vaak buitenspiegels met een gebogen oppervlak gebruikt, die het beeld iets kleiner weergeven.

  Ontwerp buitenspiegels

  De buitenspiegels bevinden zich links en rechts van het voertuig en vormen zo het breedste punt van de auto. Om eventuele schade te kunnen beperken, zijn ze meestal zo geconstrueerd dat ze bij de minste weerstand van een ander voertuig of andere personen automatisch inklappen. Tegenwoordig kunnen bijna alle achteruitkijkspiegels van binnenuit mechanisch of elektrisch worden afgesteld. Bij een mechanische spiegelafstelling bevindt zich voor elke spiegel een kleine hendel in de auto die de afstelling met drie bowdenkabels naar de buitenspiegels overbrengt. Bij een elektrische spiegelafstelling kunnen beide spiegels via een bedieningselement aan de bestuurderszijde worden afgesteld, wat vooral bij het afstellen van de rechterbuitenspiegel een groot voordeel is.

  Om het brandstofverbruik verder te optimaliseren is het ontwerp van de spiegels in de loop der jaren steeds aerodynamischer geworden. In de jaren 70 en 80 werd de juiste buitenspiegel nog als een extra optie beschouwd, zoals later in de jaren 80 het geval was voor elektrisch verstelbare buitenspiegels. Zo diende bijvoorbeeld voor de eerste versies van de Porsche 911 G een tweede buitenspiegel nog apart te worden besteld.

  Wanneer vervangen?

  De meest voorkomende oorzaken van een defecte buitenspiegel zijn ongelukken of vandalisme. Er zit plotseling een barst in het glas of de spiegel is in zijn geheel afgebroken. Ook kan het afstelmechanisme kapot gaan. Net als alle andere mechanische onderdelen zijn ook de geleiderails en de kabels waarmee de buitenspiegels kunnen worden afgesteld, onderhevig aan een zekere mate van slijtage. Is de afstelhefboom wat moeilijker te bedienen of begint het spiegelglas plotseling te bewegen tijdens het afstellen? Dit kan wijzen op een dreigend defect.

  Reparatie

  Schade aan buitenspiegels is over het algemeen gemakkelijk te herstellen. Buitenspiegels zijn van belang voor de veiligheid en daarom is onmiddellijk herstel noodzakelijk. In veel gevallen kun je de schade zelf herstellen of de buitenspiegels vervangen. Reparatie is relatief eenvoudig en kan door een ervaren sleutelaar zelf worden uitgevoerd. Je verwijdert de afdekking aan de binnenkant en draait de bevestigingsbouten los. Bij sommige modellen zijn de bevestigingsbouten ook van buitenaf toegankelijk. Je vervangt de defecte buitenspiegel door de nieuwe en controleert de werking ervan. Zodra de spiegel correct is afgesteld, is het voertuig weer volledig rijklaar. Indien de behuizing van de buitenspiegel is beschadigd, moet de nieuwe spiegel wellicht ook worden gelakt. Veel auto's worden tegenwoordig geleverd met buitenspiegels en bumpers in dezelfde kleur als de auto.

  Merken buitenspiegels

  Tot de toonaangevende fabrikanten van buitenspiegels behoren Schlieckmann, Van Wezel en TYC.

  Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

  Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

  Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

  www | daparto-web