1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Brandstof, lucht, ontsteking, uitlaatgas
 4. Einddemper, uitlaatdemper

Einddemper, uitlaatdemper voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Einddemper, uitlaatdemper
 • 09.06.2024
  5.00
  Heel erg tevreden eerder ook al besteld en retour ging soepel. Goede service
  Mano - Molenaarsgraaf
 • 03.06.2024
  5.00
  Zo doorgaan!
 • 30.05.2024
  5.00
  goede beschrijving en vlotte afwikkeling en goede prijzen
 • 23.05.2024
  5.00
  Snelle levering, keuze in budget of premium artikelen en rekend voor jouw de goedkoopste deal uit. Super site

Einddemper, uitlaatdemper voor de populairste fabrikanten

Einddemper, uitlaatdemper voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Brandstof, lucht, ontsteking, uitlaatgas

Hoofdcomponenten

Einddempers voor alle voertuigen

De functie van de einddemper

De einddemper, ook wel eindpijp of achterdemper genoemd, is het laatste gedeelte van de uitlaatpijp en heeft als taak om het externe motorgeluid te verminderen. De einddemper kan het geluid op twee verschillende manieren dempen: door absorptie van het geluid (absorptiedemper) en door het gebruik van geluidsreflecterende obstakels (reflectie- of schottendemper). De meeste geluiddempers maken gebruik van een combinatie van beide principes en bestaan uit meerdere, langgerekte kamers. Het geluid wordt via een resonator teruggekaatst naar de smoorklep en een reflectiebuis, waarbij de reflectie zorgt voor demping van het geluid. Geluidsabsorberend materiaal en interferentiebuizen in het achterste gedeelte van de einddemper, vlak voor de uitlaatpijp, zorgen voor het minimaliseren van het motorgeluid totdat het binnen de voorgeschreven geluidgrenswaarden valt.

Wanneer is de einddemper aan vervanging toe?

De einddemper wordt voortdurend aan externe weersinvloeden blootgesteld en bereikt tijdens het gebruik zeer hoge temperaturen. Als de demper een aantal jaar in gebruik is en de auto een toenemend aantal kilometers op de teller heeft staan, kan het geluiddempersysteem tekenen van veroudering gaan vertonen, en bijvoorbeeld gaan roesten. Ook door het veelal rijden van korte afstanden kan roestvorming ontstaan, omdat de einddemper dan zijn bedrijfstemperatuur niet bereikt. Het condenswater dat zich hierdoor in de demper verzamelt, kan het materiaal na verloop van tijd aantasten. Deze schade kan ook optreden bij verbindingspunten en in de geluiddemper. Een dergelijk defect is meestal duidelijk waarneembaar door een aanzienlijke toename van het geluid dat de uitlaat produceert.

Vervangen van de einddemper

Bij een defect in het uitlaatsysteem kunnen de meeste onderdelen van de einddemper gemakkelijk worden vervangen. Meestal is voor dergelijke reparaties wel een autolift of put nodig, dus laat in geval van twijfel het vervangen van de einddemper aan de garage over.

In de prijsvergelijker van DAPARTO vind je snel en gemakkelijk een nieuwe einddemper die bij jouw auto past. Heb je nog vragen over jouw online-bestelling? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Einddemper, uitlaatdemper

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
4.63 van 5.00 sterren

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no