1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Brandstof, lucht, ontsteking, uitlaatgas
 4. Gasklephuis

Gasklephuis voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

 • 15.02.2024
  5.00
  Super prijzen voor kwaliteit producten. Relatief snel ontvangen vanuit Duitsland
 • 05.02.2024
  5.00
  Goede prijzen en service.
 • 04.02.2024
  5.00
  Lost of suppliers to choose from and and works very well
 • 22.12.2023
  5.00
  goede service

Gasklephuis voor de populairste fabrikanten

Gasklephuis voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Brandstof, lucht, ontsteking, uitlaatgas

Hoofdcomponenten

Gasklephuizen voor alle voertuigen

Wat is de functie van de gasklep?

De gasklep is een mechanisch onderdeel dat zich in het inlaatkanaal van de verbrandingsmotor bevindt, tussen de luchtfilter en het inlaatspruitstuk. De primaire functie van het gasklephuis is het regelen van de hoeveelheid lucht die naar de motor wordt doorgelaten. Als je het gaspedaal intrapt, gaat de gasklep open. Op basis van de stand van het gaspedaal bepaalt het gasklephuis de stand van de gasklep die de lucht naar de motor doorlaat.

Er zijn echter verschillende toepassingen voor de verschillende motortypes. Bij benzinemotoren wordt het toerental of vermogen geregeld via de hoeveelheid lucht die wordt aangezogen. Afhankelijk van hoe ver de gasklep openstaat, komt meer of minder lucht het verbrandingskanaal binnen. Bij moderne dieselmotoren wordt de gasklep eigenlijk alleen gebruikt om, indien mogelijk, vervelend schudden te voorkomen bij het uitschakelen van de motor.

Om een bijdrage aan het milieu te kunnen leveren, wordt bij moderne auto´s het commando van het gaspedaal niet meer rechtstreeks aan de gasklep doorgegeven. Dit zorgt ervoor dat alleen de benodigde hoeveelheid brandstof wordt ingespoten, en geen onnodige brandstof wordt verspild. Hiermee kan de hoeveelheid schadelijke stoffen in de uitlaat tot een minimum worden beperkt.

Hoe kan de gasklep worden bediend?

- Via een kabel van het gaspedaal naar het gasklephuis

- Elektromotorische gasklep

- Elektronische gasklep

- Luchtkleppen (dieselmotor)

- Servomotoren

Wanneer moet een gasklep worden vervangen?

Een gasklep hoeft niet regelmatig vervangen te worden. Wel is het van belang om de onderhoudsintervallen van de fabrikant goed in acht te nemen, zodat de gasklep niet vuil wordt. Een vervuilde gasklep leidt tot vroegtijdige slijtage, waardoor de gasklep niet meer kan functioneren.

Hoe merk ik dat mijn gasklep niet meer goed werkt?

Dit kun je onder andere herkennen aan een slechtere gasrespons of bijvoorbeeld aan een te laag stationair toerental waardoor de auto afslaat.

Hoe kan ik de gasklep schoonmaken?

Er zijn verschillende manieren om de gasklep te onderhouden en schoon te maken. Een veelgebruikte methode is om het gasklephuis te reinigen met een gasklepreiniger. Let er hierbij wel op dat je alleen goedgekeurde reinigingsmiddelen gebruikt, anders kan er mogelijk schade ontstaan. Schoonmaken met water kan bijvoorbeeld zorgen voor afzettingen die de werking van de gasklep belemmeren. Ook zuivere alcohol is niet aan te raden, omdat dit in het ergste geval het materiaal van de gasklep kan aantasten. Als je twijfelt over de reiniging, vraag dan een gespecialiseerde monteur om advies.

Waar moet ik op letten bij het verwijderen of vervangen van de gasklep?

Na het verwijderen en vervangen van de gasklep dient deze normaal gesproken ook weer opnieuw te worden afgesteld en ingeleerd. Dit kun je doen met een tester en door het resetten van de leerwaardes. Dit zorgt ervoor dat alle systemen weer optimaal worden afgesteld en de gasklep de rijveiligheid weer kan verhogen en het milieu niet meer dan noodzakelijk kan vervuilen.

Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Gasklephuis

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no