1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Aandrijving, assen, vering, wielen
 4. Homokineet reparatie set, aandrijfas

Homokineet reparatie set, aandrijfas voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Homokineet reparatie set, aandrijfas
 • 16.04.2024
  5.00
  GOED
 • 26.03.2024
  5.00
  Goede prijzen en service.
 • 25.03.2024
  5.00
  gemak van onderdelen vinden en bestellen op een adres is zeer welkom.
  Joseph - Boxtel
 • 21.03.2024
  5.00
  Heeft veel goede prijs en levering

Homokineet reparatie set, aandrijfas voor de populairste fabrikanten

Homokineet reparatie set, aandrijfas voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Aandrijving, assen, vering, wielen

Hoofdcomponenten

Askoppelingsset voor alle automerken

Wat is de functie van de aandrijfas?

Als onderdeel van de aandrijflijn vormt de aandrijfas een belangrijk onderdeel van de auto en zorgt voor het overbrengen van de aandrijfkracht van de motor via de versnellingsbak naar één van de aangedreven wielen. De in de aandrijfas aanwezige koppelingen maken het mogelijk om de stuurbewegingen en het in- en uitveren van de wielen te volgen. In tegenstelling tot niet-gestuurde wielen worden voor gestuurde wielen speciale (homokinetische) koppelingen gebruikt. Een homokinetische koppeling (homokineet) kan een ronddraaiende beweging onder een hoek van een as op een tweede as gelijkmatig overbrengen. De afzonderlijke koppelingen van een aandrijfas worden gezamenlijk aangeduid als een askoppelingsset.

Soort constructie

Zoals reeds beschreven wordt er een onderscheid gemaakt tussen homokinetische en algemene askoppelingen. De voor de aandrijfas vereiste koppelingen worden in de meeste gevallen aangeboden als askoppelingsset.

Wanneer is de askoppeling aan vervanging toe?

Aangezien de aandrijfas onderhevig is aan zeer hoge slijtage als gevolg van de zware belasting tijdens het versnellen, dienen deze met enige regelmaat te worden vervangen. Een defect aan de aandrijfas of aan de koppelingen is meestal te herkennen aan tikkende of ratelende geluiden bij meer of minder gas geven. Om de permanent gesmeerde koppelingen in een asverbindingsset te beschermen, worden rubberen of kunststof hulzen gebruikt die regelmatig moeten worden onderhouden. Als deze hulzen versleten of defect zijn, kunnen ze gaan scheuren waardoor het vet er tijdens het rijden wordt uitgeperst. Vuil en water kunnen de koppelingen dan beschadigen waardoor het noodzakelijk is ze te vervangen door een nieuwe askoppelingsset.

Vervangen van aandrijfas of askoppeling

Om kosten te besparen, wordt vaak geadviseerd om een tweedehands of gebruikte aandrijfas aan te schaffen. Aangezien de meeste gebruikte aandrijfassen echter al een tijdje meegaan, en dus behoorlijk wat slijtage vertonen, kun je soms beter kiezen voor een nieuwe aandrijfas. Voor auto's die in goede staat verkeren en een hoge restwaarde hebben, kun je het beste door een gespecialiseerd garagebedrijf de aandrijfas laten vervangen. Het vervangen van de askoppelingsset is vergeleken bij het vervahgen van de aandrijfas een vrij gebruikelijke en ook veel goedkopere reparatie.

Wat zijn fabrikanten van askoppelingssets?

Bekende aanbieders van askoppelingssets zijn bijvoorbeeld Farcom, Löbro, Metzger, Quinton Hazell, Febi bilstein en Mapco.

Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Homokineet reparatie set, aandrijfas

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
4.58 van 5.00 sterren

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no