1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Binnenuitrusting
 4. Interieurfilter

Interieurfilter voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Interieurfilter
 • 08.05.2023
  5.00
  erg fijne manier om auto-onderdelen te bestellen en automatisch zo voordelig mogelijk
  Bert - Leens
 • 22.03.2023
  5.00
  Duidelijke omschrijving en makkelijk filteren en prijs kwaliteit gericht.
 • 02.03.2023
  5.00
  super
 • 26.02.2023
  5.00
  prijzen vergelijkbaar, en zeer snel afgeleverd bij eerder bestelling

Interieurfilter voor de populairste fabrikanten

Interieurfilter voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Binnenuitrusting

Hoofdcomponenten

Interieurluchtfilters voor alle voertuigen

Wat is de functie van een interieurluchtfilter?

De interieurluchtfilter, ook wel pollenfilter of interieurfilter genoemd, filtert de buitenlucht die het interieur van de auto binnenstroomt. In de buitenlucht kunnen zich pollen en fijnstof bevinden, het filter houdt dit tegen.

Soorten filters

Er zijn verschillende soorten interieurluchtfilters: je hebt het eenvoudige roetfilter, het actieve koolstoffilter en het actieve koolstoffilter met polyfenol. Het voordeel van het actieve koolstoffilter is dat het naast de vervuilende stoffen ook ongewenste geuren filtert. Het actieve koolstoffilter met polyfenol is bijzonder nuttig voor mensen met een allergie, omdat zowel allergene stoffen als bacteriën worden weggefilterd.

Veiligheidsaspecten

Een goed pollenfilter draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Een goede luchtkwaliteit verhoogt het concentratievermogen van de bestuurder. En in het voorjaar profiteren vooral mensen met een pollenallergie van een goed interieurfilter, omdat er geen stuifmeel meer via het ventilatiesysteem in de auto terechtkomt. Niezen kan zorgen voor tot wel twee seconden afleiding en een verminderde reactiviteit, dit wil je tijdens het rijden zoveel mogelijk proberen te voorkomen. In de winter voorkomen interieurluchtfilters ook dat de ramen beslaan.

Waar bevinden de interieurfilters zich?

Het interieurfilter kan op verschillende plaatsen in de auto worden geïnstalleerd: achter het dashboardkastje, in de voetenruimte bij de bestuurder of passagier of in het motorcompartiment onder de ruitenwissers.

Wanneer moet ik het interieurfilter vervangen?

Zorg ervoor dat je het interieurfilter regelmatig vervangt, want verloop van tijd raakt het filter verstopt. Sommige fabrikanten raden aan het filter om de twee jaar of om de 30.000 kilometer te vervangen. Het is echter aan te raden om het interieurluchtfilter elk jaar of om de 15.000 kilometer al te vervangen.

Een verstopt of defect pollenfilter, is gemakkelijk te herkennen aan de verminderde ventilatorkracht of een onaangename geur. In dat geval is het aan te bevelen om de airconditioning te controleren en schoon te maken en het luchtfilter meteen te vervangen.

Hoe vervang ik het interieurluchtfilter?

Het interieurfilter kun je normaal gesproken zonder veel moeite vervangen. De instructies voor de installatie vind je in de meeste gevallen bij het nieuwe filter. Afhankelijk van de installatieplaats heb je hiervoor mogelijk een clip-verwijderaar of een schroevendraaier nodig.

Achter het dashboardkastje

Als het pollenfilter achter het dashboardkastje is geïnstalleerd, verwijder dan eerst het dashboardkastje en vervolgens de klep achter het dashboardkastje. Dan kun je het filter vervangen en de klep en het dashboardkastje weer terugplaatsen.

In de voetenruimte

In de voetenruimte aan de passagierszijde hoef je slechts één klep te verwijderen en dan kun je het luchtfilter vervangen. Als het filter zich in de voetenruimte aan de bestuurderszijde bevindt, dien eerst het gaspedaal te worden verwijderd. Raadpleeg hiervoor een specialist.

Onder de motorkap

Als het interieurluchtfilter onder de motorkap is geïnstalleerd, hoef je alleen maar een paar schroeven los te draaien en de motorkapafdichting te verwijderen. Daarna kun je het filter vervangen en alles in omgekeerde volgorde weer vastzetten.

Belangrijk: Let altijd op de stromingsrichting voordat je het interieurfilter installeert!

Passen alle pollenfilters in elke auto?

Interieurluchtfilters zijn niet universeel te installeren. Zorg er altijd voor dat je het juiste type luchtfilter installeert, anders is de werking ervan niet gegarandeerd.

Wat zijn goede fabrikanten van interieurfilters?

De bekendste topmerken zijn Mann+Hummel, Bosch, Knecht, Hengst en PurFlux. Fabrikanten Febi Bilstein en Herth+Buss raden wij aan als goedkope alternatieven.

Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Interieurfilter

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no