1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Brandstof, lucht, ontsteking, uitlaatgas
 4. Klep, uitlaatgasrecirculatie

Klep, uitlaatgasrecirculatie voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Klep, uitlaatgasrecirculatie
 • 22.03.2023
  5.00
  Duidelijke omschrijving en makkelijk filteren en prijs kwaliteit gericht.
 • 02.03.2023
  5.00
  super
 • 26.02.2023
  5.00
  prijzen vergelijkbaar, en zeer snel afgeleverd bij eerder bestelling
 • 25.02.2023
  5.00
  Ideale vergelijkingssite voor auto-onderdelen. Overzichtelijk. Werkt zeer goed, ook het bewaren van de winkelwagen is erg prettig.

Klep, uitlaatgasrecirculatie voor de populairste fabrikanten

Klep, uitlaatgasrecirculatie voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Brandstof, lucht, ontsteking, uitlaatgas

Hoofdcomponenten

EGR-kleppen voor alle auto´s

Bestel jouw EGR-klep goedkoop online bij DAPARTO

Onze online prijsvergelijker biedt een ruime keuze aan EGR-kleppen. Met behulp van de zoekfunctie vind je snel en gemakkelijk de juiste klep voor jouw auto. Wij hebben EGR-kleppen van gerenommeerde merken zoals Pierburg en Valeo. Deze merken staan garant voor reserve-onderdelen van topkwaliteit, zodat je snel weer rustig en ongestoord kunt rijden.

Wat is de functie van de EGR-klep?

EGR staat voor “Exhaust Gas Recirculation”. De uitlaatgasrecirculatieklep, ook wel de EGR-klep genoemd, bevindt zich in de retourleiding naar de verbrandingsruimte, en zorgt ervoor dat bij deellast een klein deel van de verbrande uitlaatgassen ter herverbranding naar de verbrandingsruimtes worden gevoerd om het geheel van de uitlaatgasemissie laag te houden. De EGR-klep vermindert de gevaarlijke stikstofoxiden die de motor tijdens het rijden produceert. De klep wordt elektrisch of mechanisch aangestuurd.

Je kunt de EGR-klep gemakkelijk herkennen in de auto, omdat hij veel weg heeft van een blikje frisdrank en ook ongeveer dezelfde grootte heeft. Aan één zijde is de klep via een flens verbonden met de cilinders. Aan de andere kant bevinden zich de aansluitingen voor de elektriciteit. De klep zelf bevindt zich in de klepkamer. Een afdchtingsplaat voorkomt dat er olie kan ontsnappen.

Het doel van de uitlaatgasrecirculatieklep

Zoals beschreven is de EGR-klep verantwoordelijk voor de recirculatie van de uitlaatgassen. Dit betekent dat een deel van de uitlaatgassen die door het uitlaatspruitstuk gaan, in de klepkamer worden afgevoerd en via een flens naar de cilinder wordt teruggevoerd. De uitlaatgassen worden daar vervolgens opnieuw verbrand. Deze herverbranding verlaagt de verbrandingstemperatuur van de motor en vermindert de hoeveelheid schadelijke stoffen. De EGR-klep kan de verbrandingstemperatuur met ongeveer 350 °C verlagen.

Voor een goede werking wordt de klep gestuurd door de elektronische regeleenheid. Het openen en sluiten van de klep wordt in gang gezet door het motortoerental, het vermogen en de sensorische gegevens.

Hoe herken ik een defecte EGR-klep?

Omdat er continu uitlaatgassen doorheen stromen, is de EGR-klep onderhevig aan slijtage. De klep kan bijvoorbeeld door roetdeeltjes verharden. Dit zorgt ervoor dat de klep niet meer goed kan openen en sluiten en dus niet meer voldoende functioneert. In sommige gevallen volstaat het om de EGR-klep te reinigen. Wij raden echter aan om het reinigen van de klep door een ervaren automonteur te laten doen, omdat hiervoor de klep eerst verwijderd en dan weer geïnstalleerd moet worden. Hiervoor is ook speciaal gereedschap vereist. Als je de klep zelf wilt reinigen, zorg er dan voor dat je de motor eerst laat afkoelen zodat je je niet verwondt.

Een defecte EGR-klep is te herkennen aan afnemende prestaties van de auto en aan zwarte uitlaatrook. Let op deze signalen en handel snel in geval van een defect. In geval van schade adviseren wij om onmiddellijk een nieuwe EGR-klep te kopen en deze te laten installeren, omdat het anders tot kostbare schade kan leiden.

Onze tips

Een merkbaar prestatieverlies en zwarte uitlaatrook kunnen wijzen op een defecte EGR-klep.

In geval van een defect dient de EGR-klep onmiddellijk te worden vervangen om verdere kostbare gevolgschade te voorkomen.

Als ervaren automonteur kun je eerst proberen of het reinigen van de EGR-klep ook een effect heeft.

Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Klep, uitlaatgasrecirculatie

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no