1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Carrosserie, plaatwerk, beglazing, montage-onderdelen
 4. Knipperlicht

Knipperlicht voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

 • 15.02.2024
  5.00
  Super prijzen voor kwaliteit producten. Relatief snel ontvangen vanuit Duitsland
 • 05.02.2024
  5.00
  Goede prijzen en service.
 • 04.02.2024
  5.00
  Lost of suppliers to choose from and and works very well
 • 22.12.2023
  5.00
  goede service

Knipperlicht voor de populairste fabrikanten

Knipperlicht voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Carrosserie, plaatwerk, beglazing, montage-onderdelen

Hoofdcomponenten

Richtingaanwijzers voor alle voertuigen

De verschillende functies van de richtingaanwijzer

De richtingaanwijzer, oftewel het knipperlicht, wordt in het verkeer gebruikt om andere weggebruikers te informeren over het veranderen van rijrichting of een aankondiging van deze strekking. Ook wordt de richtingaanwijzer gebruikt als waarschuwingsknipperlicht, en dient dan om andere weggebruikers door middel van lichtsignalen te wijzen op een gevaar. In Europa is voor richtingaanwijzers het gebruik van geel licht verplicht.

Ontwerp knipperlichten

Voor auto's, motorfietsen en dergelijke voertuigen is aan beide zijden (voor- en achterkant) van het voertuig een richtingaanwijzer verplicht. Voor aanhangwagens is echter slechts één richtingaanwijzer aan de achterzijde vereist. Als het voertuig langer dan 4 meter is en/of 1,6 meter breed, dan dienen extra richtingaanwijzers aan de buitenkant van de auto of aanhangwagen te worden aangebracht. Veel, vooral grotere, voertuigen zijn voorzien van dubbele richtingaanwijzers, dit zorgt voor een betere veiligheid en beter zicht. Sommige auto's hebben ook een extra richtingaanwijzer die in de buitenspiegel is geïntegreerd. In de regel bedraagt de spanning aan boord van personenauto's voor de verlichting - en dus ook voor de richtingaanwijzers - 12 volt.

Wanneer vervangen

Aangezien een richtingaanwijzer een gloeilamp en een reflector is, is het mogelijk dat ze na verloop van tijd niet meer werken of dat ze bijvoorbeeld barsten of krassen hebben. Een defecte richtingaanwijzer of reflector brengt het verkeer in gevaar en dient onmiddellijk te worden gerepareerd. Een knipperlicht wordt in de meeste gevallen gerealiseerd door een astabiele multivibrator (de schakeling kent geen stabiele toestand en wisselt steeds tussen de een en de ander), gevolgd door een stroomrelais. Bij sommige varianten wordt de laad- of ontlaadstroom via de elektrische belasting naar de gloeilampen geleid. Als een van de lampen uitvalt, wordt de stroom beïnvloed en dus ook de laadtijden die daaruit voortvloeien. Dit laat duidelijk zien dat het knipperen asymmetrisch werkt.

Een defecte richtingaanwijzer

Om een defect knipperlicht te vervangen, moet meestal de koplamp worden verwijderd (bij oudere voertuigen is de richtingaanwijzer niet geïntegreerd in de koplamp, maar vormt deze een afzonderlijke eenheid). Voor het verwijderen van koplampen aan de voorzijde moet eerst het voorpaneel worden verwijderd. Na het openen van de motorkap kun je de schroefverbinding van de koplamp losdraaien. Meestal is het voldoende om alleen de kant van het defecte knipperlicht los te draaien. Het voorpaneel kan iets naar voren worden getrokken. Draai vervolgens de koplamp, inclusief het knipperlicht, los en trek deze naar voren. Nu kun je bij de fitting voor de knipperlichtlamp en kun je de defecte lamp vervangen. Als de reflector op de richtingaanwijzer in de koplamp defect is (scheuren, krassen), wordt aanbevolen om een nieuwe koplamp of een nieuw achterlicht te installeren.

Onze tips

Tot de toonaangevende fabrikanten van onderdelen voor richtingaanwijzers behoren Hella, Van Wezel, Schlieckmann, TYC en Valeo.

- Bij DAPARTO bestel je online gemakkelijk nieuwe richtingaanwijzers voor een goede prijs. Heb je nog vragen over jouw online-bestelling? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Knipperlicht

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no