1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Carrosserie, plaatwerk, beglazing, montage-onderdelen
 4. Mistlamp

Mistlamp voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

 • 09.06.2024
  5.00
  Heel erg tevreden eerder ook al besteld en retour ging soepel. Goede service
  Mano - Molenaarsgraaf
 • 03.06.2024
  5.00
  Zo doorgaan!
 • 30.05.2024
  5.00
  goede beschrijving en vlotte afwikkeling en goede prijzen
 • 23.05.2024
  5.00
  Snelle levering, keuze in budget of premium artikelen en rekend voor jouw de goedkoopste deal uit. Super site

Mistlamp voor de populairste fabrikanten

Mistlamp voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Carrosserie, plaatwerk, beglazing, montage-onderdelen

Hoofdcomponenten

Wat is de functie van mistverlichting?

Mistlampen verlichten de weg bij slecht zicht, vooral bij mist en regen. De lampen, die laag in de voorkant van het voertuig zijn gemonteerd, zorgen voor een brede, niet verblindende lichtbundel die onder de mistbank door de weg verlicht. Dit garandeert een goed zicht naar voren, vooral bij mist, en vermindert verblinding aanzienlijk als de mistlampen alleen of in combinatie met het parkeerlicht worden gebruikt. In dit geval is het bereik van de koplampen kleiner, maar het zicht bij mist is aanzienlijk beter.

Bij slecht zicht dient de verlichting altijd aan de specifieke situatie te worden aangepast en tussen dimlicht en mistlicht afgewisseld te worden.

Wat is het verschil tussen een mistachterlicht en een mistlamp?

Het mistachterlicht bevindt zich aan de achterzijde van het voertuig of is in het achterlicht geïntegreerd. In tegenstelling tot het mistlicht straalt mistachterlicht rood en heeft het als taak het voertuig bij slecht zicht naar achteren te beschermen en het voertuig zichtbaar te maken voor achteropkomend verkeer. Bovendien brandt het mistachterlicht niet aan beide zijden van, alleen de linkerzijde is verplicht.

Wanneer mag/moet ik de mistlampen aanzetten?

Zowel de mistlampen als het mistachterlicht moeten worden ingeschakeld in geval van een aanzienlijke belemmering van het zicht door mist, dichte sneeuwval of hevige regenval. Als het zicht minder dan 50 meter is, is dit het geval en moet ook de afstand tot het vooropliggende verkeer worden vergroot en de snelheid aangepast met een maximum van 50 km/u. Het niet of onjuist gebruik van de mistverlichting kan een boete opleveren.

Hoe stel ik de mistlamp correct in?

De mistlampen dienen op een bepaalde hoogte te worden afgesteld. De beste manier om dit te doen is om een koplampafstellingssysteem te gebruiken dat in alle garages te vinden is. De mistlampen mogen niet met de hand en met het oog worden versteld, omdat de correcte hoogte moet worden aangehouden. Het tegemoetkomende verkeer kan bij een verkeerde afstelling verblind worden.

Hoe herken ik een defecte mistlamp?

De reden voor een defecte mistlamp is vaak een kapotte gloeilamp die meestal gemakkelijk te vervangen is, maar het kan ook een defect in het elektrische systeem van de auto zijn. Ook kan externe schade aan de behuizing of aan de reflector van de mistlamp de oorzaak van een defect zijn. Dergelijke schade wordt meestal veroorzaakt door steenslag, die vaak de reflector aantast. In dat geval dient de mistlamp onmiddellijk te worden vervangen.

Hoeveel kost het vervangen van mistlampen?

Dit is volledig afhankelijk van de hoeveelheid werk, bij oudere auto´s kost het vervangen van de mistlampen slechts een paar minuten tijd. Bij nieuwere auto´s met een onafhankelijk en modern design kan het vervangen een complexe klus zijn, vooral als extra onderdelen zoals bumpers of wielkasten moeten worden verwijderd.

Kan ik zelf mistlampen vervangen / retrofitten?

Met een beetje technische kennis en kennis van voertuigelektronica kun je als ervaren doe-het-zelver de mistlampen ook vervangen. Laat in geval van twijfel en bij gebrek aan kennis het vervangen van de mistlampen over aan een gespecialiseerd werkbedrijf.

Bekende fabrikanten van mistlampen?

Bekende fabrikanten van mistlampen zijn Hella, VanWezel, Prasco, TYC, DEPO en tal van andere merken. Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Mistlamp

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
4.63 van 5.00 sterren

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no