1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Remmen
 4. Remvoering

Remvoering voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Remvoering
 • 16.04.2024
  5.00
  GOED
 • 26.03.2024
  5.00
  Goede prijzen en service.
 • 25.03.2024
  5.00
  gemak van onderdelen vinden en bestellen op een adres is zeer welkom.
  Joseph - Boxtel
 • 21.03.2024
  5.00
  Heeft veel goede prijs en levering

Remvoering voor de populairste fabrikanten

Remvoering voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Remmen

Hoofdcomponenten

Bestel jouw remblokken online bij DAPARTO

De remblokken zijn onderdelen van de auto die als gevolg van de hoge slijtage het vaakst dienen te worden vervangen. In de prijsvergelijker van DAPARTO vind je een ruime keuze aan remblokken van diverse merkfabrikanten zoals ATE, TRW en BOSCH. Dankzij onze strenge tests garanderen wij de beste kwaliteit.

Wat is de functie van de remblokken?

De remblokken vormen het bekendste onderdeel van de remmen. Tijdens het remmen worden de remblokken aan weerszijden tegen de ronddraaiende remschijven aangedrukt, de wrijving die hieruit voortkomt vertraagt het voertuig. Bij trommelremmen worden de remblokken (de remvoering wordt hier ook wel remschoen genoemd) tegen de binnenkant van de trommel aangedrukt.

Het vervangen van de remvoering

Het vervangen van de remblokken is bij de meeste voertuigen vrij eenvoudig en kan in een paar stappen worden uitgevoerd. Werkzaamheden aan het remsysteem moeten worden uitgevoerd door een gespecialiseerd garagebedrijf en ervaren automonteurs. Onjuiste installatie kan ernstige gevolgen hebben. Bij het vervangen van de remblokken is een aantal zaken van belang, zoals het correct reinigen en het voorzichtig terugschuiven van de zuiger. Laat de remblokken bij twijfel daarom altijd bij de garage vervangen. De kosten hiervoor zijn meestal niet zo hoog.

Het vervangen van de remblokset is een van de goedkopere reparaties, omdat het remsysteem meestal eenvoudig is geconstrueerd en het niet veel werk vereist om de remblokken te vervangen. Bij complexere remsystemen en als ook de remschijven vervangen dienen te worden, kunnen de kosten voor de reparatie een stuk hoger uitvallen.

Van welk materiaal zijn remblokken gemaakt?

Door de enorme wrijving kan de temperatuur op de remblokset tijdens het remmen oplopen tot wel 800 °C. Daarom zijn remblokken gemaakt van speciaal materiaal, waarvan de exacte samenstelling vaak een geheim van de fabrikant blijft. Meestal wordt gebruikgemaakt van organische materialen en deels ook metaal en vezels om versterking te bieden. Het mengsel bevat ook verschillende harsen die dienen als vulstof, smeermiddel en bindmiddel.

De remblokken controleren

Meestal is één blik voldoende om te zien of er nog voldoende coating op de draagplaat zit. Als onderdeel van het reguliere onderhoud wordt de remvoering gecontroleerd en indien nodig worden de remblokken vervangen. Afhankelijk van de fabrikant gelden er bepaalde slijtagegrenzen die in acht moeten worden genomen.

Wat is een waarschuwingscontact voor slijtage van de remblokken?

Het waarschuwingscontact voor slijtage van de remblokken is een kleine sensor die ervoor zorgt dat een waarschuwingslampje op het dashboard gaat branden zodra de slijtagegrens is bereikt. Zo weet de bestuurder dat de remblokken hun slijtagelimiet hebben bereikt en onmiddellijk moeten worden vervangen. Het waarschuwingscontact voor de slijtage van de remvoering moet (indien aanwezig) ook altijd worden vervangen wanneer de remblokken worden vervangen. Het onderdeel dat direct aan de remblokken is bevestigd, breekt tijdens demontage af.

Wat zijn keramische remblokken?

Keramische remblokken zijn oorspronkelijk ontwikkeld door fabrikant ATE, maar nu ook verkrijgbaar bij andere fabrikanten. Het mengsel voor dit type remblokken bevat keramische wrijvingsmiddelen, vulstoffen, vezels en bindmiddelen die zorgen voor minder lawaai bij het remmen, minder slijtage en minder remstofontwikkeling. De keramische remblokken zorgen voor een fijner, lichter gekleurd remstof.

Hoe vaak moeten de remblokken worden vervangen?

Hoe vaak de remblokken vervangen moeten worden, is sterk afhankelijk van het gebruik en de slijtage. Afhankelijk van de rijstijl gaan remblokken enkele tienduizenden kilometers mee. Als onderdeel van het reguliere onderhoud van de auto worden de remblokken op slijtage gecontroleerd en vervangen wanneer de slijtagelimiet is bereikt. Omdat de remblokset een veiligheidsrelevant onderdeel is, moet deze uiterlijk bij het bereiken van de slijtagelimiet worden vervangen!

Slijtage van de remblokken

De remblokken zijn continu aan slijtage onderhevig, maar gaan - afhankelijk van de rijstijl - enkele tienduizenden kilometers mee. Je kunt slijtage van de remblokken herkennen aan het remstof dat zich meestal op de velgen nestelt.

Slijtagelimiet van de remblokken

Remblokken hebben een bepaalde slijtagelimiet. Deze grens bedraagt slechts een paar millimeter en wordt akoestisch of via een waarschuwingscontact (lampje) gecommuniceerd. Wanneer de slijtagelimiet is bereikt, moeten de remblokken onmiddellijk worden vervangen door een gespecialiseerd garagebedrijf.

Moet ik kiezen voor remblokken van een merkfabrikant?

Vooral online vind je veel aanbiedingen en goedkope aanbieders, ook van merkloze producten. Remblokken zijn echter veiligheidsrelevante onderdelen, en geld besparen kan in het ergste geval slecht aflopen. Daarom raden wij aan om altijd remblokken van een merkfabrikant te gebruiken. Ze bieden de gewenste kwaliteit en veiligheid voor een goede prijs en je kunt ze ook gemakkelijk online in onze shop bestellen.

Hoe vind ik geschikte remblokken voor mijn auto?

Het vinden van de juiste remblokken kan soms lastig zijn, omdat de gegevens van de auto alleen, zoals het type-nummer, niet voldoende zijn. Dit komt onder andere door de gemengde constructies die fabrikanten gebruiken. Daarom is het altijd raadzaam om de juiste remblokken te bepalen aan de hand van het originele chassisnummer. Naast het chassisnummer hebben voertuigen van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat sinds 1999 ook een zogenaamd PR-nummer, voor de precieze identificatie van de uitrusting en het zoeken naar geschikte reserveonderdelen.

Gevolgschade door versleten remvoering

Als de remblokken versleten zijn, moeten ze onmiddellijk worden vervangen. Ook de remschijven moeten worden gecontroleerd. Zwaar versleten remblokken kun je duidelijk herkennen aan de sterke geluidsontwikkeling en een onbalans en een schokkend gevoel bij het sturen. De remschijven slijten snel. Maar veel gevaarlijker is de afnemende remkracht, die zorgt voor een groot veiligheidsrisico.

De remblokken als veiligheidsrelevant onderdeel

Goed functionerende remmen zijn van levensbelang tijdens het autorijden. Daarom moeten, als onderdeel van het reguliere onderhoud van de auto, alle onderdelen op een juiste werking en toestand worden gecontroleerd. Remblokken zijn veiligheidsrelevante onderdelen die in geval van een defect onmiddellijk moeten worden vervangen. Anders kan een veilige werking niet worden gegarandeerd. Alle geschikte remschijven en remblokken in onze prijsvergelijker zijn daarom direct beschikbaar.

Onze tips: Vind de juiste remblokken

Om de juiste remblokken voor jouw auto te vinden, zijn de volgende punten van belang:

- Bepaal de juiste remblokken met behulp van het originele chassisnummer.

- Let voor Volkswagen, Audi, Skoda en Seat ook op het PR-nummer

- De PR-nummers staan meestal op een sticker in de auto.

- Je kunt de benodigde remblokken bij DAPARTO bestellen. Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

Topauswahl Remvoering

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
4.58 van 5.00 sterren

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no