Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
 1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Motor
 4. Uitlaatklep

Uitlaatklep voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Uitlaatklep

  Uitlaatklep voor de populairste fabrikanten

  Uitlaatklep voor alle fabrikanten

  Belangrijkste reserveonderdelen in de Motor

  Hoofdcomponenten

  Uitlaatkleppen goedkoop online bestellen

  Vertrouw bij de aanschaf van een nieuwe uitlaatklep op merkfabrikanten voor een goede kwaliteit. Bij DAPARTO vind je hoogwaardige uitlaatkleppen van Febi Bilstein, BGA en AE voor betaalbare prijzen.

  Algemene informatie over de uitlaatklep

  Zonder uitlaatkleppen kan een viertaktmotor niet functioneren, omdat deze de verbrandingskamer afdichten en ervoor zorgen dat de gassen correct worden ververst. Via de klep stromen de afgewerkte verbrandingsgassen het uitlaatsysteem in. In tweetaktmotoren worden de kleppen meestal niet gebruikt, met uitzondering van de grote tweetaktdieselmotoren voor de scheepvaart.

  Uitlaatkleppen zijn constant in beweging en worden blootgesteld aan de effecten van agressieve uitlaatgassen. Daarom zijn ze onderhevig aan natuurlijke slijtage, die nog eens wordt versneld door mechanische of thermische overbelasting.

  Hoe werken de kleppen?

  De kleppen openen en sluiten de verbrandingskamer door op en neergaande bewegingen. Inlaatkleppen openen de inlaat voor verse lucht of voor het lucht-brandstofmengsel. Uitlaatkleppen regelen de uitlaat van het uitlaatgas, waardoor ze aan een nog veel grotere belasting worden blootgesteld. De kleppen worden bestuurd door de nokkenas en de krukas. De nokkenas bestuurt de inlaat- en uitlaatkleppen. En deze as wordt weer aangedreven door de krukas, die de kleppen synchroon met de zuigerbeweging opent en sluit.

  Via de cilinderkop en de klepzitting brengt de uitlaatklep verbrandingstemperaturen tot 700 °C over naar het koelcircuit. Hoogwaardige uitlaatkleppen zijn meestal gemaakt van chroom-mangaan-nikkelstaal.

  Hoe worden de kleppen belast?

  Tijdens het gebruik worden de kleppen elke seconde geopend en gesloten - bij scheepsdieselmotoren is dit ongeveer één keer per seconde, maar bij racemotoren wel 100 keer per seconde. De bewegingen van de kleppen en de zuiger in de cilinder moeten nauwkeurig op elkaar worden afgestemd.

  Hoe ontstaat schade aan de kleppen?

  De kleppen zijn ontworpen voor de levensduur van het voertuig. Een lange levensduur van de klep kan worden gegarandeerd, vooral als je het oliefilter en het olie- en luchtfilter regelmatig laat vervangen en de aanbevolen onderhoudsintervallen in acht neemt. Ook de V-riem moet op tijd worden vervangen, want als de V-riem breekt, stoppen de kleppen ermee en botsen ze tegen de zuiger. Het resultaat is meestal een ernstige motorschade.

  Een andere reden voor schade aan de kleppen zijn rijfouten, zoals het per ongeluk inschakelen van een lage versnelling bij een hoog toerental. Dit moet je vermijden om te voorkomen dat de onderdelen buigen of zelfs afbreken.

  Bestel inlaat- en uitlaatkleppen eenvoudig bij DAPARTO

  In onze prijsvergelijker vind je uitlaatkleppen van topkwaliteit. Onze dealers verkopen reserveonderdelen van toonaangevende fabrikanten zoals AE, BGA of Febi Bilstein. In onze online catalogus vind je snel het juiste onderdeel voor jouw auto door in het zoekveld het model en serienummer in te voeren. Alle onderdelen die je bij ons bestelt, zijn in de meeste gevallen op voorraad en worden binnen enkele dagen bij je thuis bezorgd.

  Onze tips:

  - Zorg dat je het oliefilter en olie- en luchtfilter regelmatig laat vervangen en neem de onderhoudsintervallen in acht voor een optimale levensduur van de kleppen.

  - Vervang ook de V-riem op tijd om een defect aan de klep te voorkomen.

  - Vermijd lage versnellingen bij hoge toerentallen om onherstelbare klepschade te voorkomen.

  Heb je nog vragen over jouw online-bestelling bij DAPARTO? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

  Topauswahl Uitlaatklep

  Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

  Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

  www | daparto-web