1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Remmen
 4. Waarschuwingscontact, remvoering-/blokslijtage

Waarschuwingscontact, remvoering-/blokslijtage voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Waarschuwingscontact, remvoering-/blokslijtage
 • 16.04.2024
  5.00
  GOED
 • 26.03.2024
  5.00
  Goede prijzen en service.
 • 25.03.2024
  5.00
  gemak van onderdelen vinden en bestellen op een adres is zeer welkom.
  Joseph - Boxtel
 • 21.03.2024
  5.00
  Heeft veel goede prijs en levering

Waarschuwingscontact, remvoering-/blokslijtage voor de populairste fabrikanten

Waarschuwingscontact, remvoering-/blokslijtage voor alle fabrikanten

Belangrijkste reserveonderdelen in de Remmen

Hoofdcomponenten

Waarschuwing contact voor remblok slijtage koop online goedkoop.

Onze prijsvergelijking biedt een ruime keuze aan slijtagecontacten van merkfabrikanten zoals ATE of Bosch. Bij de aanschaf van een nieuw waarschuwingscontact voor het meten van remblokslijtage hoeft u alleen rekening te houden met de lengte van het waarschuwingscontact en het type rem.

De slijtage-indicator - klein onderdeel voor de veiligheid.

De remblokken van de trommel- of schijfrem hebben tot taak de snelheid van het voertuig door wrijving te verminderen. Afhankelijk van het type rem dat is geïnstalleerd, drukt de remschijf of remtrommel tegen het remblok en zet de kinetische energie van de wielen om in warmte door de resulterende wrijving, waardoor de auto tot stilstand wordt gebracht.

Remblokken zijn onderdelen van het voertuig die onderhevig zijn aan natuurlijke slijtage. Aangezien zij tijdens het remmen voortdurend worden belast, slijten de onderdelen en moeten zij dus na enige tijd worden vervangen.

In moderne remsystemen zijn er waarschuwingscontacten op de remblokken, die ook wel slijtage-indicatoren worden genoemd. Deze geven u van tevoren informatie over vergevorderde remblokslijtage, zodat u ze kunt vervangen voordat er schade optreedt. De slijtage-indicatoren behoren dus tot de veiligheidsrelevante onderdelen van de auto.

Opbouw en wijze van functioneren

De slijtage-indicator is via kabelverbindingen verbonden met de remblokken. Er is ook een verbinding met het interieur. Dit is nodig om de bestuurder via een indicator op het dashboard te signaleren dat de remblokken moeten worden vervangen.

Er zijn drie soorten slijtage-indicatoren. Het eerste type is in de vorm van een draad die aan de remvoering is bevestigd. Naarmate de slijtage vordert, komt deze in contact met de remschijf, waarna het waarschuwingslampje op het dashboard gaat branden. Bovendien kan de slijtage van remblokken worden vastgesteld door de elektrische weerstand te meten. Een versleten voering is merkbaar aan een toenemende weerstand, die ook wordt gesignaleerd door een brandend lampje. Er is ook een akoestische versie. In dit geval wordt een vlakke metalen plaat aangebracht, die bij een bepaalde dikte van de pad begint te trillen en zo een hoge toon produceert.

Belangrijk: als de slijtage van de remblokken zover is gevorderd dat de remblokken moeten worden vervangen, moet u ervoor zorgen dat de remblokken of remschijven altijd op beide remmen van een as worden vervangen.

Defectieve waarschuwingscontacten

De waarschuwingscontacten van de remblokken moeten tijdens de levensduur van het voertuig meermaals worden vervangen. Door het contact met de banden en de remmen kan dit onderdeel vaak breken. Bovendien worden de indicatoren voortdurend blootgesteld aan hoge temperaturen tot 700° C. Net als bij vele andere onderdelen zijn marterbeten vaak een reden waarom de indicators een defect vertonen.

Een defect in de waarschuwingscontacten wordt gesignaleerd door een constant branden van het waarschuwingslampje. In dat geval raden wij aan de remblokken van het remsysteem te controleren. Maar als de blokjes nog intact zijn, kan er een fout in de bedrading zijn.

Daarom raden wij u aan, als het waarschuwingslampje gaat branden, een werkplaats te bezoeken en onmiddellijk een nieuw waarschuwingscontact voor remblokslijtage aan te schaffen.

Onze aanbevelingen:

- Wanneer het waarschuwingslampje gaat branden, controleert u eerst visueel de remblokken - als ze nog niet versleten zijn, kan er een defect zijn in de slijtagecontacten.

- Bij slijtage van de remblokken is het van essentieel belang dat beide remblokken op dezelfde as worden vervangen om de veiligheid tijdens het rijden niet in gevaar te brengen.

- Let bij de aanschaf van een nieuw waarschuwingscontact op de lengte van het waarschuwingscontact en het type rem dat in het voertuig is gemonteerd, om het juiste vervangingsonderdeel te bestellen.

Voor advies over het kopen van een remblokslijtagewaarschuwing kunt u contact opnemen met DAPARTO, onze klantenservice helpt u graag verder.

Topauswahl Waarschuwingscontact, remvoering-/blokslijtage

Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
4.58 van 5.00 sterren

www | daparto-web

isAndroid: no

isIOS: no