Daparto: We Drive Performance.

Over ons & juridische aspecten

DAPARTO – Over ons

In 2009 begonnen we als prijsvergelijkingsportaal voor auto-onderdelen. Intussen kun je alle aangeboden onderdelen direct via DAPARTO bij deelnemende handelaren bestellen. DAPARTO combineert zo de voordelen van een neutrale en onafhankelijke product- en prijsvergelijking met de voordelen van het gemakkelijk online bestellen.

Met behulp van geoptimaliseerde zoekfuncties zijn artikelen uit het grote assortiment van de bij DAPARTO aanbiedende handelaren exact te vinden. Bovendien kunnen geschikte productalternatieven gemakkelijk worden geïdentificeerd en op een gestructureerde manier met elkaar worden vergeleken.

In de vergelijkende weergave van de aanbiedingen speelt niet alleen de prijs een rol. Kwalitatieve factoren zoals de populariteit van een product en de door gebruikers afgegeven beoordelingen worden hierin ook betrokken.

Voordelen voor DAPARTO-gebruikers:

 • Keuze uit auto-onderdelen van veel aanbieders
 • Functies die toegesneden zijn op het zoeken naar auto-onderdelen
 • Tot 80% besparen bij het kopen van reserveonderdelen
 • Ervaringen van andere gebruikers door handelaar-beoordelingen
 • Uniform en gemakkelijk bestelproces

DAPARTO – Handelaarinformatie

Auto-onderdelen koop je goedkoop op het internet – doe mee en grijp uw kans om uw aanbod op DAPARTO te presenteren!

Al meer dan 150 commerciële handelaren maken gebruik van DAPARTO en bereiken hiermee ongeveer een miljoen bezoekers per maand. Uw voordeel: u heeft geen dure online shop nodig, het bestelproces neemt DAPARTO voor u over.

Onze waarden voor een succesvolle samenwerking zijn gericht op tevreden klanten en berusten op de volgende principes:

Kwaliteit

 • Correcte en volledige artikelgegevens
 • Correcte voertuigtoewijzing
 • Bindende levertijden en beschikbaarheden
 • Nuttige en zinvolle artikelbeschrijvingen en –benamingen
 • Tijdige levering van de bestelde producten

Communicatie

 • Transparantie in de orderverwerking
 • Professionele klantcommunicatie
 • Bereikbaarheid (via telefoon en e-mail)

Partnerschap

 • Loyaliteit en eerlijkheid
 • Gezamenlijke uitwisseling voor productverbetering

Voordelen voor handelaren in auto-onderdelen

 • Zeer goed bezochte prijsvergelijking, gespecialiseerd in de online handel met auto-onderdelen
 • Gekwalificeerde, op de onderdelenhandel gespecialiseerde database (TecDoc)
 • Geen eigen online shop nodig
 • Onbeperkt aantal producten mogelijk
 • Geautomatiseerde overdracht van bestelgegevens
 • Verkoop en kosten altijd in één oogopslag
 • Prestatiegericht provisiemodel
 • Kortingen voor aanbieders met een bijzonder goede service
 • Geen contractuele minimale gebruiksduur

Slechts een paar stappen naar de verkoop

Deelname is heel eenvoudig: Neem contact met ons op via e-mail (haendler@daparto.de) en beschrijf kort wat uw bedrijf bijzonder maakt. Als we ervan overtuigd zijn dat we kunnen samenwerken, dan kunt u direct na het aanmaken van uw account producten te koop aanbieden. Wij helpen u graag bij uw eerste stappen.

Snel & gemakkelijk op DAPARTO verkopen: Account aanmaken – producten uploaden – klaar!

DAPARTO – dienstverleners

De volgende bedrijven bieden systeemoplossingen voor de auto-onderdelenhandel bij DAPARTO aan. Meer informatie over een beschreven dienst krijgt u rechtstreeks bij de aanbieder.

ByteRider GmbH Logo
ByteRider GmbH uit Augsburg biedt eCommerce-oplossingen voor de handel in auto-onderdelen. Met het ERP-systeem Abisco en de online shop Webisco, die onder andere een integratie van de TecDoc WebService bevat, stelt het bedrijf handelaren van auto-onderdelen twee krachtige tools voor de online verkoop van reserveonderdelen ter beschikking.
Door een in Abisco geïntegreerde interface kunnen gebruikers van het systeem hun reserveonderelen-aanbiedingen snel en eenvoudig voor DAPARTO exporteren en actualiseren. Meer informatie over ByteRider vindt u hier.
Speed4Trade Logo
Speed4Trade is een toonaangevende eCommerce-softwareleverancier. Met de software-oplossing emMida biedt Speed4Trade HET besturingssysteem voor online handel, waarmee alle processen efficiënt te sturen zijn – voor shopsystemen en marktplaatsen zoals DAPARTO gecombineerd in één oplossing. Als flexibele middleware integreert emMida de "werelden" van ERP en online handel. Dit softwarebedrijf staat voor full service op het gebied van eCommerce: advies - software - ontwerp - integratie. Meer informatie over Speed4Trade vindt u hier.
CARLA Data GmbH Logo
CARLA Data GmbH uit Würzburg is een toonaangevende aanbieder van softwareoplossingen voor de auto-onderdelenhandel. De portefeuille van het bedrijf omvat een ERP- en een online shop-oplossing die auto-onderdelenhandelaren helpt bij de verkoop van reserveonderdelen op het internet. In februari 2010 werd een uitgebreide versie van de CARLA shop op de markt gebracht.
Klanten van CARLA Data kunnen met behulp van een DAPARTO-interface het eenvoudig het gegevensformaat aanmaken dat de marktplaats nodig heeft. Hier vindt u meer informatie over CARLA Data.
Pixelgreen Logo
Het bedrijf Pixelgreen biedt professionele e-commerce oplossingen aan. Met de XTC-DAPARTO interface van Pixelgreen is het mogelijk om xt-Commerce-gebaseerde online shops te koppelen aan DAPARTO. Dit gebeurt comfortabel vanuit uw online shop met slechts een paar klikken. Handelaren van auto-onderdelen kunnen kiezen welke artikelen op DAPARTO gepubliceerd worden en kunnen met behulp van de intelligente module alle benodigde informatie in het artikel opslaan, exporteren en bijwerken. De module bevat veel nuttige functies en invoerwaarden, bijv. speciale prijzen voor DAPARTO en nog veel meer. Meer informatie over Pixelgreen vindt u hier.
Gambio GmbH Logo
Gambio GmbH is een aanbieder van een krachtige, complete oplossing voor online shops, die nu al door enkele duizenden bedrijven met succes wordt gebruikt. De professionele structuur, het grote aantal functies, de eenvoudige bediening via de geïntegreerde administratie en het feit dat de online shop geen lopende kosten met zich meebrengt, maken van deze shopsoftware een professioneel tool voor zowel e-commerce-professionals als beginners.
Het exporteren van de aanbodgegevens voor een probleemloze import bij DAPARTO is mogelijk via een extra shop-plugin. Meer informatie over Gambio vindt u hier.
ecar Logo
K.a.p.p.u.t.t. GmbH is een van de toonaangevende aanbieders van autorecyclingsoftware. Hier wordt het bestaande ecar-IT-programma verder ontwikkeld en aangepast aan de wettelijke en markttechnische omstandigheden in de autorecycling-industrie. K.a.p.p.u.t.t. GmbH biedt een softwarepakket op maat, dat is afgestemd op uw bedrijfsgrootte en de eisen van uw bedrijfsproces.
Er bestaat een interface die geoptimaliseerd is voor de uitwisseling van gegevens tussen de modulaire ecar-software en DAPARTO. Meer informatie over ecar vindt u hier.
ALPHA-Soft Logo
ALPHA-Soft (eigenaar: Lutz Peter) in Sulzberg (Allgäu, Duitsland) is een aanbieder van individuele softwareoplossingen die zich meer dan 20 jaar geleden heeft gespecialiseerd in de handel in auto-onderdelen. Naast een standaardversie realiseert ALPHA-Soft individuele klantenwensen. Van de klassieke onderdelenhandel tot complexe order/logistiek-afwikkelingen worden alle gebieden afgedekt. Meer informatie over ALPHA-Soft vindt u hier.

DAPARTO – partnerprogramma

Met ons partnerprogramma (affilinet) bieden wij exploitanten van websites op het gebied van auto's, auto-onderdelen en autoservice, autoclubs en voordeel- en vouchersites een aantrekkelijk vergoedingsmodel en een aantrekkelijke keuze aan promotiemiddelen. Het deelnemen aan het partnerprogramma is gratis.

Alle informatie over het DAPARTO-partnerprogramma en hoe u zich kunt registreren voor het DAPARTO-partnerprogramma's vindt u hier.

Wij zijn ook geïnteresseerd in content- en verkoopgerelateerde online-partnerschappen. Neem hierover graag partner@daparto.de contact met ons op.

Affilinet Logo