Heeft u nog vragen ?: klanten@daparto.nl of schrijf ons op ons contactformulier
 1. Home
 2. Alle onderdelen
 3. Carrosserie, plaatwerk, beglazing, montage-onderdelen
 4. Wisserblad

Wisserblad voor alle auto's

Auto kiezen

Via autocatalogus kiezen

Wisserblad

  Wisserblad voor de populairste fabrikanten

  Wisserblad voor alle fabrikanten

  Belangrijkste reserveonderdelen in de Carrosserie, plaatwerk, beglazing, montage-onderdelen

  Hoofdcomponenten

  Ruitenwissers voor alle voertuigen

  Bestel je nieuwe ruitenwissers goedkoop online bij DAPARTO

  Goed zicht onder alle weersomstandigheden is een voorwaarde voor de veiligheid op de weg. Als de ruitenwissers van jouw auto aan vervanging toe zijn, vind je in de prijsvergelijker van DAPARTO een ruime keuze aan ruitenwissers en ruitenwissersets van kwaliteitsmerken zoals Bosch, Hella, SWF en Valeo voor de beste prijzen. De aanschaf van kwalitatief hoogwaardige ruitenwissers is zeker de moeite waard. Als je ze goed onderhoudt, gaan ze in de meeste gevallen twee jaar mee.

  Om ervoor te zorgen dat je de juiste ruitenwissers bestelt, voer je het type auto in de zoekoptie in. Vervolgens kun je de verschillende aanbiedingen vergelijken en de ruitenwissers online bestellen. Onze dealers verzorgen jouw bestelling en zorgen voor een snelle verzending.

  De functie van de ruitenwissers: veilig rijden door goed zicht

  De ruitenwisser werd meer dan 100 jaar geleden uitgevonden door de Amerikaan Mary Anderson en in 1903 gepatenteerd in de VS. Sindsdien is er aan de functie weinig veranderd: De ruitenwissers voor en achter reinigen autoruiten van stof, vuil en water en dragen bij aan de verkeersveiligheid door een goed zicht, vooral bij regen en sneeuw.

  De ruitenwisser bestaat uit een wisserarm en een wisserblad met een rubberen oppervlak, en zorgt samen met de ruitenwissermotor en de reinigingsvloeistoftank (reinigingstank) voor het reinigen van de ruiten. Het principe is eenvoudig: de reinigingsvloeistof wordt door de reinigingsvloeistofpomp uit de vloeistoftank gepompt en via de sproeikop op de ruit gespoten. De wisserarm, die door de motor wordt aangedreven, trekt het ruitenwisserblad over de ruit en reinigt deze.

  Afhankelijk van het ontwerp zijn er drie soorten ruitenwissers op de markt: de conventionele ruitenwissers met of zonder spoiler, de zogenaamde flatblades met geïntegreerde spoiler en de hybride ruitenwissers, een combinatie van beide.

  Wanneer ruitenwissers vervangen

  Ruitenwissers zijn onderhevig aan slijtage en dienen normaal gesproken één of twee keer per jaar te worden gecontroleerd. Of de ruitenwissers nog goed functioneren, is goed te zien aan hoe schoon de ruiten zijn. Als de wisserbladen strepen achterlaten die het gezichtsveld beperken of zorgen voor een waas na het reinigen, controleer dan eerst of de wisserbladen schoon zijn en maak, indien nodig, het rubber voorzichtig schoon. Als de rubberen rand beschadigd of niet meer scherp genoeg is, kan het wisresultaat worden verbeterd door met een speciaal hiervoor bestemde ruitenwissersnijder de rand te bewerken.

  Een krakend geluid tijdens het wissen kan ook wijzen op defecte ruitenwissers. In dit geval raden wij aan om eerst te controleren of de ruitenwissers correct gemonteerd zijn. Als het vervelende geluid aanblijft en het wisresultaat nog steeds slecht is, kan het nodig zijn om de ruitenwissers volledig te vervangen.

  Onze tips:

  - Om ervoor te zorgen dat de ruitenwissers langer meegaan, raden wij aan om de ruitenwissers regelmatig met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel schoon te maken.

  - Let bij de aankoop van nieuwe ruitenwissers op de kwaliteit van de ruitenwisserbladen. Deze moeten gemaakt zijn van een combinatie van synthetisch en natuurlijk rubber. Zuiver natuurlijke rubber heeft een zwakkere weersbestendigheid en dient vaker vervangen te worden.

  - Bij winterse weersomstandigheden zijn ruitenwissers met zachter rubber het meest geschikt.

  - Let er bij het vervangen van de ruitenwissers goed op dat je ze niet per ongeluk beschadigt.

  - Bij DAPARTO bestel je online gemakkelijk gecertificeerde ruitenwissers. Wij bieden alleen kwaliteitsproducten van gevestigde fabrikanten aan: uitstekende prestaties voor een goede prijs gegarandeerd. Heb je nog vragen over jouw online-bestelling? Neem dan gerust contact op met ons team van experts.

  Let op: Controleer of het door DAPARTO geïdentificeerde onderdeel daadwerkelijk overeenkomt met het gezochte onderdeel. Eventueel is aanvullende informatie nodig om ervoor te zorgen dat het gekozen onderdeel in de gewenste auto past. Bij vragen helpen we je graag.

  Alle prijzen zijn in euro incl. BTW en evt. excl. verzendkosten en andere prijscomponenten. Tussentijdse wijzigingen van de prijzen en rangschikking mogelijk.

  www | daparto-web